De gezondste hondenrassen met de minste gezondheidsproblemen

Geen twee honden zijn gelijk. Elke hond is uniek qua grootte, persoonlijkheid en gezondheid. Hoewel het niet definitief is, is bekend dat bepaalde rassen een langere levensduur hebben dan andere. Deze honden kunnen de gezondste zijn vanwege hun eindeloze energie en, in sommige gevallen, een klein frame.

Australische veehond


Bekend om te helpen veeboeren houden kuddes in toom, Australian Cattle Dogs graag buiten zijn. Er is geen twijfel dat hun atletisch vermogen bijdraagt aan hun gezondheid. Een ACD genaamd Bluey houdt het Guinness World Record voor de oudste hond, hij overleed op 29 jaar oud.

Australische Herder

Met historische banden met het Wilde Westen, Australian Shepherds gedijen op worden gezet om te werken naast de boeren. Hun actieve levensstijl zorgt voor een lang, gelukkig leven – leven overal van 12 tot 15 jaar.

Basenji’s

Naast het schoonlikken van hun vacht zoals katten, staat deze onafhankelijke hond er ook om bekend niet te blaffen. In plaats daarvan jodelen ze om zich te uiten, vooral tegen indringers.

Beagle

Klein maar krachtig beschrijft dit ras het best. Deel uitmaken van een jachtroedel is voor hen een natuurlijke eigenschap en ze slagen daar ook in, dankzij hun uitstekende reukzin. Beagles worden tussen 10-15 jaar oud en zijn trouwe metgezellen.

Belgische Mechelaar

Hun parmantige oren en donkere gezicht zijn geliefd bij het leger, dat dit ras traint om te parachutespringen! De Mechelaar is ongelooflijk gehoorzaam en slim, en kan wel 14 jaar oud worden.

Bichon Frise

Knuffel alert! De witte hypoallergene vacht van deze hond laat hun donkere ogen en grote glimlach goed uitkomen. Bichons brengen graag tijd door met hun baasjes en maken graag nieuwe vrienden.

Border Collie

De behoefte om te bewegen houdt Border Collies jong van geest, tot op hoge leeftijd. Met een gemiddelde levensduur van 12 jaar, blijven ze bezig met het hoeden van vee en het winnen van de eerste plaats op hondenshows met hun behendigheid.

Chihuahua

Een fan van korte wandelingen, dit ras staat bekend als het kleinste ter wereld. Chihuahua’s worden maar liefst 18 jaar oud en houden van een warme schoot en veel knuffels.

Teckel

Deze hond werd door de Amerikaanse Kennel Club een “icoon” genoemd. Zijn lange lichaam en korte poten bezorgden hem de bijnaam “wiener”. Dagelijkse beweging kan de jouwe helpen gezond te blijven voor zijn 20e verjaardag.

Duitse Pinscher

Vaak omschreven als elegant, de Duitse Pinscher is altijd evenwichtig en klaar voor elk avontuur. Dit gespierde ras heeft een levensduur van 12-15 jaar.

Duitse Korthaar Pointer

U herkent een Duitse korthaar Pointer in een zee van honden aan zijn uniek gevormde vacht. Laat er een buiten en hij kan dagenlang rennen. Hun gedrevenheid houdt ze jong.

Greyhound

Oorspronkelijk afkomstig uit Egypte, worden Greyhounds bewonderd om hun perfecte vorm en hun snelheid tijdens de jacht. Erfelijke gezondheidsproblemen zijn zeldzaam bij dit ras.

Havanezer

Havanezers hebben een klein maar stevig lichaam dat zich goed kan aanpassen, waardoor ze een lang leven kunnen leiden. Ze zullen in hun 14-jarige leven zeker met een dozijn kapsels pronken.

Dwergschnauzer

De dwergschnauzer behoort tot de terriërs en doet het goed in een rustig gezinshuis of op een boerderij. Zijn gespierde lichaam en onbevreesde houding dragen bij aan zijn 15-jarige levensduur.

Pomeranian

Pomeranians laten zich er door hun kleine lichaam niet van weerhouden om het middelpunt van de belangstelling te zijn. Hun harige vacht helpt hen warm te blijven tijdens korte wandelingen. Als het te koud is, kunnen ze binnen trainen.

Poedel

Deze Franse hondjes doen het goed in alle seizoenen en klimaten dankzij hun veelzijdige vacht, die kan worden getrimd afhankelijk van het weer. Eentje kan 14 jaar met u meegaan.

Mopshond

Ondanks hun rimpelige gezicht zijn mopshonden een energiek ras en kunnen ze met het juiste dieet wel 15 jaar oud worden. Ze verkiezen plaatsen die niet te warm of te koud zijn, en vinden het niet erg om gezelschap te hebben.

Shiba Inu

Deze Japanse pup kwam in 1954 in de Verenigde Staten aan en maakte indruk met zijn vosachtige uiterlijk. Hij werd oorspronkelijk gefokt om in de bergen op groot wild te jagen.

Shih Tzu

Zijn lange manen verhullen de 16 pond kracht die eronder zit. De Shih Tzu, die bekend staat om zijn affectie voor kinderen, kan 18 gelukkige jaren worden.

Siberische Husky

Laat u niet misleiden door het gracieuze loopje van een Siberian Husky. Deze krachtige hond is gewend om in een roedel te rennen en heeft open ruimte nodig om zijn energie kwijt te kunnen. De gemiddelde husky kan 14 jaar oud worden.

Whippet

De Whippet wordt vaak een kleinere versie van een Greyhound genoemd, maar is nog steeds snel, met snelheden tot 35 mijl per uur. Net als andere gezonde rassen, heeft hij veel beweging nodig om mogelijk 15 prachtige jaren te leven.