Honden die zeer slim zijn en snel kunnen leren

Honden zijn een van de intelligentste dieren in het koninkrijk, daar bestaat geen twijfel over, maar wist u dat sommige hondachtigen slimmer zijn dan andere? Het is waar. Volgens de Amerikaanse Kennel Club, hebben veel rassen van “kudde of jacht” honden, die werden gefokt om te helpen jagen voor voedsel of het beschermen van andere dieren en vee, een biologische neiging om enkele van de slimste hondenrassen te zijn.

Voordat je gaat beweren dat jouw hond oppermachtig is, is het belangrijk om te overwegen welke andere eigenschappen worden gemeten om de intelligentie van een hond te bepalen, omdat het niet altijd alleen biologisch is. Intelligentie kan afhangen van hoe gemakkelijk rassen kunnen trainen, hun vermogen om mensen te begrijpen, hoe snel ze kunnen leren, hoe goed ze bepaalde taken uitvoeren, en nog veel meer.

Dus als u op zoek bent naar een tophond voor uw gezin, kijk dan eens of deze honden de test doorstaan.

Gordon Setter

Afkomstig uit Schotland en Engeland, en vernoemd naar een hertog, zijn Gordon Setters een koninklijk ras. Volgens de Amerikaanse Kennel Club, hoewel ze oorspronkelijk werden gefokt om te jagen, zijn setters bekend geworden om hun betrouwbaarheid, uitstekende geheugen, en uithoudingsvermogen, in aanvulling op hun intelligentie.

Welsh Terrier

Welsh Terriers staan bekend om hun besluitvaardigheid en jachttactiek wanneer ze voor een uitdaging worden gesteld. Volgens PetPonder, zijn deze terriers in het begin onstuimig voor nieuwe eigenaren, maar met een goede training, worden deze honden zeer loyaal en beschermend.

Engelse Springer Spaniël

Oorspronkelijk ontwikkeld als een “gun dog” voor het schieten van wild in velden, zijn Engelse Springer Spaniel’s zeer gehoorzaam in tracking en de jacht, terwijl ze ook een aangename metgezel zijn. Volgens Dog Time, zijn deze atletische rassen de ideale harige vriend om te hebben als je gaat wandelen of kamperen.

Australische Vee

Volgens de Amerikaanse Kennel Club, Australian Cattle Dogs zijn een alert en nieuwsgierig ras behoort tot de Herding Group, en groep van rassen die een “instinctieve vermogen” om de bewegingen van andere dieren te controleren delen. Ze zijn vooral intelligent in het horen en beschermen van vee, dus het zijn uitstekende honden voor mensen die op boerderijen wonen.

Belgische Tervuren

Tervs, zoals de Belgische Tervurens algemeen bekend staan, zijn zeer onafhankelijk en intelligent. Volgens de Amerikaanse Kennel Club kan hun slimme zelfverzekerdheid hen zelfs in de problemen brengen als ze niet goed worden opgeleid. Door van taken en karweitjes spelletjes te maken, krijgen deze pups de klus geklaard en beginnen ze zelfs plezier te krijgen in hun nieuwe werk.

Border Collie

Border Collies zijn beroemde herders, en volgens de Amerikaanse Kennel Club behoren deze honden tot de meest behendige, evenwichtige en duurzame honden die er zijn. Gehoorzaamheidstraining moet vroeg beginnen, en mentale stimulatie is noodzakelijk om ze gelukkig te houden.

Golden Retriever

Golden Retrievers zijn harde werkers, handen naar beneden. Volgens The Smart Canine, zijn ze het vierde slimste hondenras voor hun gehoorzaamheid en werk intelligentie. Volgens de Amerikaanse Kennel Club, is het ras een top keuze voor het zien van ogen rollen, in zoek-en-redding situaties, en in het veld werk. Ze zijn gemakkelijk te trainen, maar vereisen veel liefde en tijd voor elkaar. Als je deze pups aandacht geeft, geven ze je loyaliteit terug.

Berner Sennenhond

Berner Sennenhonden zijn gemakkelijk te trainen, maar wees gewaarschuwd: Ze houden niet van een snelle verandering in trainingsmethoden of harde commando’s. Volgens Your Purebred Puppy zijn het gevoelige wezens, maar zou je de gevoelens van deze schattige hondjes willen kwetsen? Ze staan ook bekend om hun grote kracht en hun vermogen om vee te hoeden (en eigenlijk alles op een ranch).Berner Sennenhond
Berner Sennenhonden zijn gemakkelijk te trainen, maar wees gewaarschuwd: Ze houden niet van een snelle verandering in trainingsmethoden of harde commando’s. Volgens Your Purebred Puppy zijn het gevoelige wezens, maar zou je de gevoelens van deze schattige hondjes willen kwetsen? Ze staan ook bekend om hun grote kracht en hun vermogen om vee te hoeden (en eigenlijk alles op een ranch).

Bloedhond

Bloedhonden nemen graag de leiding, en dat is allemaal te danken aan hun neuzen. Volgens Cesar’s Way lokaliseren deze jagers hun prooi via de geur en geven ze niet op tot ze vinden wat ze zoeken. U zult niet vinden technologie uit er bekwamer dan de neus van een Bloedhond, hoewel dat vastberadenheid soms betekenen kan het ras is een weinig koppig.

Papillon

Volgens Caratoots, hebben Papillons een sterke band met beroemde royals, zoals Marie Antoinette. Deze kleine honden liefde te concurreren – en winnen – bij sport wedstrijden, en deelnemen aan allerlei trucs. Voor minder ambitieuze eigenaars, zult u gelukkig zijn te weten dat Papillons van alle weertypes genieten en eenvoudig met familie spelen.

Poedel

Poedels zijn niet alleen mooie pups – ze zijn ook behoorlijk goed in sport. Volgens de Amerikaanse Kennel Club zijn deze honden geweldig in behendigheid, gehoorzaamheid en speuren omdat ze zo gemakkelijk te trainen zijn. Ze overtreffen in water apporteren, dock duiken, en zelfs jachtproeven. Wie wist dat?

Duitse Herder

Het is bijna niet te geloven dat de oorspronkelijke roeping van dit ras het hoeden van schapen was, en niet beschermen en dienen in de politieacademie. Volgens de Amerikaanse Kennel Club zijn deze honden zo woest en intelligent dat ze de beste honden van het land helpen in de moeilijkste tijden. Ze genieten van op beloning gebaseerde training, leven met gezinnen, en natuurlijk, worden behandeld met respect.

Doberman Pinscher

Dobermanns zijn felle beschermers die gemakkelijk te trainen zijn vanaf de dag dat ze geboren worden. Volgens Dog Time, is een waakhond zijn een natuurlijk instinct voor hen, dus ze zijn zeer beschermend voor hun eigenaars. Maar als ze niet goed worden opgevoed, worden ze opdringerig en gaan ze je huishouden runnen. Deze slimme honden reageren snel op actie en commando’s, maar hebben zeker liefde in huis nodig.

Rottweiler

Rottweilers zijn een klassiek werkhondenras en dienen vaak in politiekorpsen of om mensen met een slecht gezichtsvermogen te helpen. Volgens Dog Time, gedijen Rottweilers in gedisciplineerde, goed gemanierde omgevingen met weinig ruw spel. Daar zullen ze leren om liefdevolle pups te zijn en u hun volledige potentieel te laten zien als intelligente, zorgzame wezens.

Australische Shepard

Aussies willen alles hoeden – u, uw kinderen, speelgoed, vogels, stokken, noem maar op. Volgens de Amerikaanse Kennel Club, deze slimme dieren hebben een drive om te werken, en, als je niet klaar bent, om trucs te spelen op hun nietsvermoedende eigenaar. Aussies zijn hardwerkende, vriendelijke en grappige honden die goed passen in gezinnen met kinderen en een actieve levensstijl.

Labrador Retriever

Volgens Dogcare, zijn Labrador Retrievers eigenlijk traditionele “waterhonden,” die oorspronkelijk vele jaren geleden werk hadden in de jacht op eenden en het begeleiden van vissers. Hun platte, otter-achtige staarten en weerbestendige vacht zorgen ervoor dat ze goed gedijen in het water. Maar naast hun fysieke eigenschappen, zijn deze pups zeer slim en beminnelijk – geweldig voor elk soort huis.

Pembroke Welsh Corgi

De koningin van Engeland kiest niet zomaar een hond om jarenlang aan haar zijde te blijven. De Pembroke Welsh Corgi is aanhankelijk (zonder behoeftig te zijn), trouw, en gewoonweg slim. Volgens de Amerikaanse Kennel Club kunnen deze pups, ondanks hun kleine pootjes, snel rondkomen en heel lang op de been blijven.

Alaska Husky

Volgens de Amerikaanse Kennel Club zijn Alaska Huskies “roedeldieren” en in uw familie “roedel”, moet u de leider zijn. Vertaling? U kunt ze maar beter trainen om uw autoriteit te respecteren, anders halen ze u vrij gemakkelijk in. Vertrouwen, geduld en gehoorzaamheid zijn de sleutel tot een goede relatie met deze prachtige dieren.

Shetland Sheepdog

De Sheltie is een van de meest succesvolle gehoorzaamheidsrassen, volgens de Amerikaanse Kennel Club. Net als de Border Collie willen ze hun baasje graag een plezier doen en als ze eenmaal de basisbeginselen van de gehoorzaamheidstraining hebben geleerd, zijn ze klaar voor het leven. Ze zijn echter dol op vreemden, dus zorg ervoor dat ze aan de lijn gehouden worden, waar u ook heengaat.