Honden die zeer slim zijn en snel kunnen leren

Honden zijn een van de intelligentste dieren in het koninkrijk, daar bestaat geen twijfel over, maar wist u dat sommige hondachtigen slimmer zijn dan andere? Het is waar. Volgens de Amerikaanse Kennel Club, hebben veel rassen van “kudde of jacht” honden, die werden gefokt om te helpen jagen voor voedsel of het beschermen van andere dieren en vee, een biologische neiging om enkele van de slimste hondenrassen te zijn.

Voordat je gaat beweren dat jouw hond oppermachtig is, is het belangrijk om te overwegen welke andere eigenschappen worden gemeten om de intelligentie van een hond te bepalen, omdat het niet altijd alleen biologisch is. Intelligentie kan afhangen van hoe gemakkelijk rassen kunnen trainen, hun vermogen om mensen te begrijpen, hoe snel ze kunnen leren, hoe goed ze bepaalde taken uitvoeren, en nog veel meer.

Dus als u op zoek bent naar een tophond voor uw gezin, kijk dan eens of deze honden de test doorstaan.

Gordon Setter

Afkomstig uit Schotland en Engeland, en vernoemd naar een hertog, zijn Gordon Setters een koninklijk ras. Volgens de Amerikaanse Kennel Club, hoewel ze oorspronkelijk werden gefokt om te jagen, zijn setters bekend geworden om hun betrouwbaarheid, uitstekende geheugen, en uithoudingsvermogen, in aanvulling op hun intelligentie.

Prev