Hondenrassen waarop u kunt rekenen voor bescherming

Als u op zoek bent naar de juiste hond om u, uw gezin of uw eigendommen te beschermen, worden sommige honden geboren met instincten om als waakhond op te treden. Beschermhonden hebben meestal een sterk gevoel van loyaliteit aan u en uw gezin, zijn zeer alert en oplettend, en handelen gehoorzaam. Een ideale waakhond is meestal groot, onbevreesd, en reageert op training.

Hier zijn 9 hondenrassen die over het algemeen goed dienen als metgezellen en beschermers als u overweegt een waakhond aan te schaffen.

Akita

Akita’s zijn een van de meest loyale hondenrassen. Gefokt voor het bewaken van royalty’s en adel in het feodale Japan, is dit moedige en alerte ras van nature wantrouwend tegenover vreemden. Akita’s zullen te allen tijde over u en uw gezin waken. Dit ras neemt deze taak serieus en zal meestal zijn bewakingsplicht uitvoeren met weinig tot geen training. Deze hond zal een gehoorzaamheidstraining nodig hebben, of u kunt een waakhondentraining overwegen om zijn vaardigheden aan te scherpen. Zoals met alle honden, zal hij een goede socialisatie nodig hebben om onnodige afstandelijkheid of agressie te helpen voorkomen.

Prev