Makkelijkste hondenrassen om voor te zorgen

Zoek je een hond die relaxed is? Een hond die een beetje meer “type-B,” dan “type-A” is? Net zoals er zeer energieke hondenrassen zijn die zeer geschikt zijn voor gezinnen met kinderen en actieve koppels, zijn er ook hondenrassen die bekend staan om hun gemoedelijkheid, een beetje meer low-key.

Of u nu op zoek bent naar een hond met een rustige persoonlijkheid, een lager energieniveau, of een minimale behoefte aan verzorging, er zijn verschillende rassen die als onderhoudsarm kunnen worden beschouwd.

Klaar om meer te leren? Lees dan verder voor onze lijst van de beste onderhoudsarme hondenrassen.

Beste onderhoudsarme hondenrassen
Onderhoudsarme honden worden doorgaans beschouwd als rustiger, gemakkelijker te trainen, minder actief, en/of gemakkelijker te verzorgen dan hun tegenhangers met veel onderhoud. Herdersrassen, bijvoorbeeld, worden meestal niet beschouwd als onderhoudsarm, omdat deze honden vaak een hoog energieniveau hebben, zich snel kunnen vervelen, en het minder waarschijnlijk is dat ze weinig verharen of hypoallergeen zijn.

Natuurlijk zijn alle honden uniek, en wat een hondenras tot een onderhoudsarm ras maakt, kan voor iedereen anders zijn.

Met dat in gedachten, laten we eens kijken naar 16 van de beste onderhoudsarme honden:

Basset Hond

Je herkent een Basset Hound als je er een ziet, die oren vallen op. Deze charmante honden zijn geduldig, loyaal, en in tegenstelling tot sommige van hun jachthond metgezellen, kunnen ze vrij lui zijn.

Een dagelijkse wandeling zal waarschijnlijk genoeg zijn voor een Basset, anders kunnen deze honden bank aardappelen zijn. Basset Hounds hebben een korte vacht, echter, ze zullen eerder verharen zonder wekelijks borstelen en af en toe een bad.

Prev