Mooie hondenrassen die bijna nooit blaffen

Wij hebben een lijst opgesteld van 14 hondenrassen die bijna nooit blaffen. Luidruchtige honden hebben hun voordelen – honden met een grote blaf zijn bijvoorbeeld geweldig om indringers weg te jagen – maar vaker wel dan niet is een lieve hond die je rustig gezelschap houdt ideaal. Het is niet dat we niet houden van babbelzieke rassen met veel persoonlijkheid, maar honden die blaffen kunnen een deal-breaker zijn.

Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond is van oorsprong een werkras dat op Zwitserse boerderijen werd aangetroffen. Deze zachtaardige reuzen doen het nu goed bij jonge gezinnen dankzij hun gelijkmatige aard. Ze spelen echter wel met favorieten en raken vaak gehecht aan één persoon in het bijzonder. Deze hond is misschien niet het meest geschikt voor nieuwe hondeneigenaren omdat deze hond HEEL VEEL energie heeft, wat het voor onervaren hondeneigenaren moeilijk kan maken om ze te trainen.

Als u niet dol bent op grote honden zoals dit ras, moet u eens kijken naar het volgende ras!

Cavalier King Charles Spaniël

Er is een reden waarom Charlotte er een had in Sex and the City. De eigenschappen van dit speelgoedras passen perfect bij het stadsleven: rustig, vriendelijk en (natuurlijk) waanzinnig schattig. Dit is echter niet zomaar een schoothondje, de meeste mensen weten niet hoe atletisch dit ras eigenlijk kan zijn. Ze houden van lange wandelingen en rennen (achter andere dieren aan), en een paar van hen hebben zelfs grote beloften getoond als jachthonden! Dit betekent echter niet dat ze overdreven energiek zijn, het komt allemaal neer op uw eigen levensstijl, aangezien ze zich hieraan zullen aanpassen.

De Cavalier King Charles Spaniel is echter niet het enige kleine ras dat deze lijst haalt…

Franse Bulldog

Nog zo’n gelukkige flatbewoner, Frenchies hebben niet veel beweging nodig, behalve stevige wandelingen. Hun speelse aard uit zich ook niet in blaffen, in plaats daarvan tonen ze dit door middel van genegenheid. Deze honden zijn zeer gemakkelijk te trainen, wat ze een uitstekende keuze maakt voor nieuwe hondenbezitters. Ze zijn ook vriendelijk tegen vrijwel iedereen, wat ze tot geweldige familiehonden maakt.

Maar de Franse Bulldog is niet het enige vrij stille ras uit de Bulldog familie, kijk maar eens naar het volgende bericht!

Engelse Bulldog

Hetzelfde geldt voor de Engelse Bulldog! De dikkere pups zullen niet al te vaak van zich laten horen, omdat ze er perfect tevreden mee zijn om op de bank te blijven liggen dutten. Hun spieren zien er misschien intimiderend uit, maar deze zachtaardige honden zullen geen vlieg kwaad doen. Hoewel het zeer zachtaardige honden zijn, kunnen ze ook worden getraind om uitstekende waakhonden te zijn, maar dit is geheel afhankelijk van uw eigen voorkeur. Engelse bulldogs hebben niet al te veel energie, dus als je geen fan bent van frequente lange wandelingen is dit een zeer goede keuze voor jou.

De volgende is een van de zeldzaamste rassen in de wereld.

Basenji

De Basenji staat letterlijk bekend als de “hond zonder blaf”, maar het ras is niet volledig stom. Als ze besluiten iets te zeggen, maken de honden vreemde geluiden die lijken op jodelen. Deze honden hebben een heleboel voor- en nadelen. Het zijn ongelooflijk vriendelijke honden, dus je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele gevechten, en het zijn geweldige appartement honden. Aan de andere kant zijn ze erg moeilijk te trainen en is het ras erg zeldzaam, dus verwacht lange wachtlijsten.

De volgende is misschien een minder bekend ras.

Borzoi

De Amerikaanse Kennel Club beschrijft het Borzoi-ras als “rustig en katachtig,” maar Borzoi’s onderscheiden zich in meer dan een opzicht. De greyhound-achtige honden kunnen snelheden bereiken van wel 40 mijl per uur als ze beginnen te sprinten! Verwacht echter niet dat ze al te vaak op volle snelheid gaan sprinten, want deze honden hebben heel weinig energie en zijn perfect tevreden met de hele dag gewoon wat rond te hangen. Ze zijn echter niet zo dol op alleen zijn, dus deze hond is misschien niet de beste keuze als je veel werkt.

Als volgende zullen we een kijkje nemen bij een andere zachtaardige reus.

Zacht-gecoate Wheaten Terrier

Wheatens blaffen als het nodig is, maar maken hun aanwezigheid meestal bekend met wat de “Wheaten greetin'” wordt genoemd: een enthousiaste begroeting met veel springen. Er zijn niet veel hondenrassen die vriendelijker zijn dan deze, maar hoewel hij uiterst vriendelijk is, is hij door zijn speelsheid ook erg moeilijk te trainen. Deze hond heeft er ook geen probleem mee om zijn tijd in een appartement door te brengen, zorg er alleen voor dat hij genoeg gezelschap heeft.

Laten we nu eens kijken naar het meest bekende meme hondenras.

Shiba Inu

Hoewel ze het meest bekend zijn als onderdeel van de populaire doge meme, zullen Shiba’s niet snel “much wow” zeggen. De hondachtigen blijven vrij kalm – tot ze af en toe een “Shiba schreeuw” laten horen. Voor sommige mensen klinkt deze beroemde schreeuw een beetje als een kat die miauwt! Hoewel deze honden zeker niet de gemakkelijkste zijn om te trainen, zijn ze heel gemakkelijk in de omgang nadat de training is voltooid. Ze hebben geen enkel probleem om alleen gelaten te worden in een appartement, dus dit is een goede keuze voor stadsbewoners.

Australische Herder

Actief en helder, Aussies als een ras eigenlijk vooral ontwikkeld in de VS. De herders zullen hun eigenaren te waarschuwen als dat nodig is, maar het is onwaarschijnlijk dat ze beginnen te blaffen tot een storm. Aussies zijn zeer gevoelige honden die er een hekel aan hebben om alleen te zijn, daarnaast hebben ze ook veel ruimte nodig, dus ze zijn niet geschikt voor appartementen. Als je veel tijd en ruimte hebt is dit echter een geweldig hondenras omdat ze heel gemakkelijk te trainen zijn en ze zijn erg aanhankelijk.

De volgende is een van mijn persoonlijke favorieten.

Ierse Setter

Setters zijn jachthonden, geen waakhonden, dus hun vocalisaties hebben de neiging om dit te volgen. De rood-gecoate schoonheden bezitten veel energie, maar een goed karakter om op te starten. Omdat het jachthonden zijn, zijn het zeer energieke honden, dus niet erg geschikt voor een leven op een appartement. Ze zijn echter gemakkelijk te trainen en ze zijn geweldig met kinderen!

De volgende is een van de oudste hondenrassen ter wereld.

Shih Tzu

Shih Tzus leefden van oudsher bij de Chinese royalty’s, maar ze zijn meer dan blij om in uw nederige stulpje te wonen. De vrolijke pups hebben meer dan duizend jaar ervaring als gezelschapsdieren, dus het zijn deskundige huisgenoten. Hoewel hun naam letterlijk vertaald “kleine leeuw” betekent, hebben deze honden niets gemeen met leeuwen, ze zijn zeer kalm, zachtaardig en zijn perfect tevreden met een dag op uw bank door te brengen.

Glen of Imaal Terrier

Als u houdt van de pit van terriers maar een beetje minder, eh, opwinding kunt gebruiken, dan is dit zachtere ras iets voor u. Glens hebben nog steeds die sterke geest in hun hart, maar spelen het een beetje koeler (en stiller) als er iets aan de hand is. Deze hond is absoluut geweldig met mensen, maar het kan zijn dat hij andere dieren niet zo leuk vindt als hij niet goed gesocialiseerd is als pup. Gelukkig zijn deze honden heel gemakkelijk te trainen, dus eventueel slecht gedrag zal snel verdwenen zijn.

Saluki

Van alle hondenrassen die nauwelijks blaffen, zijn Saluki’s het meest onafhankelijk (d.w.z. een beetje moeilijk te trainen), maar één woord dat Saluki’s niet beschrijven is luidruchtig. Deze snelvoetige honden sprinten op topsnelheid, en hun loyaliteit aan hun eigenaren is een van hun top kwaliteiten. Deze honden hebben HEEL VEEL beweging nodig, dus we raden ze niet aan voor mensen die in appartementen wonen.

Onze laatste vermelding kan komen als een beetje een schok voor je.

Rhodesian Ridgeback

“Afrikaanse Leeuw Honden” krijgen top cijfers voor hun gelijkmatig temperament, atletisch en aanhankelijk karakter. Haar dat in de tegenovergestelde richting groeit, vormt de karakteristieke richel langs de ruggengraat. Deze honden werden oorspronkelijk gefokt om op leeuwen te jagen, dus je kunt je voorstellen dat het helemaal geen goed idee is om ze in een appartement te houden. Ongeacht hun geschiedenis zijn deze honden uiterst gezinsvriendelijk als ze eenmaal goed zijn opgeleid, wat moeilijk kan zijn.